• 2e in NFC East

Eagles

NFL

Ravens verpesten de kerst van Purdy en verpletteren 49ers

49ers-quarterback Brock Purdy heeft betere kerstdagen gehad. De quarterback van de San Francisco 49ers ging het langverwachte duel met Baltimore Ravens in als favoriet maar verliet het veld met een beschamende nederlaag van 33-19. De MVP-kandidaat gooide tegen de Ravens maar liefst vier intercepties en geen enkele touchdown. Dat was voor het eerst sinds september. Christian McCaffrey noteerde de enige touchdown van de 49ers in de eerste drie kwarten. De aanval van de Ravens bleek met Kerstmis veel doeltreffender. Lamar Jackson was in bloedvorm. Uit zijn passes kwamen twee touchdowns en daarnaast noteerde hij geen enkele interceptie. Ravens-safety Kyle Hamilton zette zijn dominante seizoen voort door twee van Baltimore's intercepties te noteren, waarvan de eerste een Purdy-passpoging was naar de endzone. In het vierde kwart verliet Purdy het veld nadat hij een schouderblessure had opgelopen. Back-up Sam Darnold kwam binnen de lijnen en loodste de 49ers via Ronnie Bell naar de enige touchdown van het vierde kwart. Het was een doekje voor het bloeden: 33-19. Met de overwinning verbeteren de Ravens naar 12-3 en houden ze gelijke tred met de Miami Dolphins aan top van de AFC. Miami en Baltimore staan voor een belangrijk duel in de play-offs in week 17. De 49ers vallen terug naar 11-4 en evenaren de Philadelphia Eagles en Detroit Lions voor het beste record in de NFC. Eagles zonder moeite langs Giants Philadelphia Eagles kwam op een 11-4 record door New York Giants met 33-25 te verslaan. Eagles-quarterback Jalen Hurts verzorgde hoogstpersoonlijk de eerste touchdown van de wedstrijd in het eerste kwart. Uit een mooie pass van Hurts zorgde DeVonta Smith voor een comfortabele 20-3 voorsprong bij rust. De Giants beleefden een opleving in het derde kwart. Via touchdowns van DeSean Jackson en Saquon Barkley kwamen de Giants dichterbij. Genoeg om in het laatste kwart nog overtime af te dwingen was dat niet. Door een touchdown van running back D’Andre Swift na drie minuten in het vierde kwart was de achterstand voor de Giants te groot om nog kans te maken op hun zesde winst van het seizoen. Met een 5-10 record en nog twee wedstrijden te gaan eindigt het seizoen voor de Giants in mineur.