• 4e in LALIGA

Villarreal

Voetbal

CL: Ziyech doet goede zaken, Danjuma en De Ligt in evenwicht

Juventus heeft een goede uitgangspositie om de kwartfinales van de Champions League te bereiken. Uit bij het Spaanse Villarreal kwamen de Italianen, met Matthijs de Ligt in de verdediging, tot een 1-1-gelijkspel. Dusan Vlahovic, de 22-jarige spits die vorige maand voor ruim 70 miljoen euro overkwam van Fiorentina, scoorde al na 32 seconden voor Juventus, met een diagonaal schot uit de draai. Oranje-international Arnaut Danjuma was na een kwartier dicht bij de gelijkmaker. Zijn subtiele hakbal kon nog net door Juventus-doelman Wojciech Szczesny worden gekeerd. Het was de enige opvallende actie van Danjuma, die verder nauwelijks in het spel voorkwam. Juventus leek op het gemak met een kleine zege richting Turijn te reizen, totdat Dani Parejo in de 66e minuut vanuit het niets de gelijkmaker binnenschoot, na een bekeken steekpass. De Italianen hadden tot dat moment de wedstrijd onder controle en de verdediging onder leiding van De Ligt had nog geen grote kans weggegeven. Ziyech belangrijk voor Chelsea Chelsea heeft zich in de achtste finales van de Champions League tegen Lille een goede uitgangspositie verschaft voor de return in Frankrijk. Op het eigen Stamford Bridge won de titelhouder met 2-0. Chelsea kwam al in de achtste minuut op voorsprong via Kai Havertz, die raak kopte uit een corner van Hakim Ziyech. De nemer van de hoekschop had een basisplaats. Hij moest na een uur geblesseerd naar de kant. De oud-Ajacied greep naar zijn linkervoet. Een andere oud-Ajacied, Sven Botman, deed de hele wedstrijd mee bij Lille. Kort nadat Ziyech was gewisseld, maakte Christian Pulisic er met een bekeken wippertje 2-0 van. Het voorbereidende werk was van N'Golo Kanté, die vorig seizoen een belangrijk aandeel had in de winst van de Champions League. Chelsea versloeg toen Manchester City in de finale, met 1-0. Op 16 maart treffen Lille en Chelsea elkaar in Frankrijk. Zondag wacht Chelsea de finale van de League Cup, tegen Liverpool.