Uruguay

Uruguay

Voetbal

Weer een gelijkspel: Uruguay en Zuid-Korea komen niet tot scoren in hun eerste WK-duel

Uruguay en Zuid-Korea zijn in hun eerste wedstrijd op het WK, gespeeld in Al Rayyan, niet tot scoren gekomen: 0-0. Het betekende het vierde doelpuntloze gelijkspel van het toernooi in Qatar. Zuid-Korea met Son, Uruguay met Suárez Son Heung-min kon met Zuid-Korea toch gewoon beginnen aan de eerste groepwedstrijd tegen Uruguay. De sterspeler van Tottenham Hotspur was lang een twijfelgeval na een oogblessure, maar met een masker kon hij toch spelen. Bij Uruguay stonden Luis Suárez en Liverpool-aanvaller Darwin Núñez voorin in de basis. Hierdoor begon Edinson Cavani op de bank. Bij de Zuid-Amerikanen ontbrak Ronald Araújo (Barcelona) nog in de wedstrijdselectie. Sergio Rochet, oud-doelman van AZ begon wel. Hij kreeg de voorkeur boven Fernando Muslera. Verder begon uiteraard ook Federico Valverde in de basis bij Uruguay. Vermakelijke eerste helft Zuid-Korea toonde in de openingsfase het meeste initiatief, maar tot grote kansen kwam het niet. Federico Valverde gaf als eerste een teken van leven van de Uruguayaanse aanval. Zijn inzet ging net over het Zuid-Koreaanse doel. Even later was het bijna 1-0 voor de Zuid-Amerikanen, ware het niet dat Darwin Núñez zijn voet net niet tegen de bal kon zetten. De spits kon afronden na een voorzet van Pellistri, maar hij kwam net te kort. Na ruim een half uur spelen een gigantisch grote kans voor Zuid-Korea. Ui-jo Hwang had de bal voor het inschieten, maar de spits knalde de bal over. Vlak voor rust was Uruguay dicht bij de openingstreffer. Uit een corner kopte Diego Godin op de paal. Er gebeurde genoeg in de eerste helft, maar de teams gingen rusten met de brilstand op het bord. Weinig stootkracht in tweede bedrijf Beide ploegen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. Zuid-Korea had opnieuw het initiatief, waar Uruguay loerde op de counter. Zuid-Korea claimde tevergeefs een strafschop na een duwactie. Scheidsrechter Turpin zag echter geen aanleiding voor een penalty en werd daarbij gesteund door de VAR. Voor Suárez was de wedstrijd na een uur spelen voorbij. De oud-Ajacied maakte plaats voor Edinson Cavani. Tien minuten voor tijd was het de invaller die dicht bij een doelpunt was. Cavani ging met het hoofd naar de bal na een doelpoging van Nuñez, maar kwam net te kort en dus ging de bal naast. Vlak voor tijd was daar dan toch bijna de winnende treffer voor Uruguay. Federico Valverde haalde verwoestend uit van afstand, maar de bal ging via de paal langs de voor Zuid-Korea goede kant. Son was aan de andere kant nog gevaarlijk, maar ook zijn inzet trof geen doel. Omdat beide landen de ban niet konden breken, resteerde een doelpuntloos gelijkspel als resultaat van de eerste ontmoeting in Groep H.