<
>

Thunder pakt eerste wedstrijd NBA play-offs in slotminuut

Oklahoma City Thunder - New Orleans Pelicans

De jonge ploeg van Oklahoma City heeft de eerste overwinning in de play-offs binnengesleept. Na een bloedstollend spannende slotfase werd New Orleans Pelicans met 94-92 verslagen.

Voor de jonge kern van OKC, die slechts een paar jaar samen speelt, is het de eerste keer dat ze uitkomen in de play-offs. Ondanks het gebrek aan ervaring met wedstrijden in de play-off hield Shai Gilgeous-Alexander in de slotfase het hoofd koel. Met twee scores op rij besliste hij de wedstrijd, waarmee hij in totaal tot 28 punten kwam. Met de overwinning pakt Oklahoma City Thunder een 1-0 voorsprong in de best-of-seven-serie.

Milwaukee Bucks - Indiana Pacers

Damian Lillard heeft de Milwaukee Bucks zondagnacht in het eerste play-off-duel langs Indiana Pacers geschoten. De wedstrijd eindigde in 109-94 voor de Bucks.

Ook zonder sterspeler en tweevoudig MVP Giannis Antetokounmpo – die al sinds 9 april ontbreekt wegens een kuitblessure – lieten de Bucks geen spaan heel van de Pacers. Het was Lillard die bij afwezigheid van de Greek Freak schitterde in Milwaukee. Vooral in het eerste kwart stond er geen maat op de point guard die bezig is aan zijn eerste play-offs met de ploeg uit Milwaukee. Met 35 punten, 6 rebounds en 3 assists zette hij de toon.

Los Angeles Clippers - Dallas Mavericks

Zonder sterspeler Kawhi Leonard heeft Los Angeles Clippers de eerste wedstrijd in de best-of-seven-serie weten te winnen. In het tweede kwart sloegen de Clippers hun slag tegen Dallas Mavericks. Met rust stonden de Clippers met 29 punten voor, waarna de voorsprong niet meer uit handen werd gegeven.

Boston Celtics - Miami Heat

Boston Celtics heeft een duidelijk signaal afgegeven door de eerste wedstrijd met ruime cijfers te winnen van Miami Heat. In een herhaling van de Conference Finals van vorig seizoen wonnen de Celtics de eerste wedstrijd in de best-of-seven-serie met 114-94.

Zonder de geblesseerde Jimmy Butler en Terry Rozier had de ploeg uit Miami weinig in te brengen. Het verschil liep al snel op tot meer dan twintig punten, waarna de voorsprong van de Celtics niet meer uit handen werd gegeven. Het collectief van de Celtics speelde uitstekend. Liefst zeven spelers lieten meer dan tien punten noteren.