<
>

Mavericks haalt finale Western Conference met één punt verschil op Oklahoma

ANP

De Mavericks hebben hun ticket voor de finale van de Western Conference binnen na een bloedstollende best-of-seven-series. Dallas wint de serie met 4-2, waardoor het seizoen van Oklahoma City Thunder erop zit.

In het derde kwart van de wedstrijd keek Dallas nog tegen een achterstand van 17 punten aan. Drie minuten voor tijd kwam de ploeg pas op voorsprong. P.J. Washington, de uitblinker van deze serie, maakte in de laatste 2.5 seconden de winnende vrije worpen. Zo werd het 117-116 in Game 6.

Sterspeler Luka Doncic was opnieuw goed voor een triple double, hij noteerde 29 punten, 10 rebounds en 10 assists. Dereck Lively II was goed voor maar liefst 15 rebounds. Bij Oklahoma blonk Shai Gilgeous-Alexander wederom uit, dat resulteerde in 36 punten en 8 assists.

Oklahoma won de eerste wedstrijd in de serie en wist in het vierde duel weer op gelijke hoogte met de Mavericks te komen, maar de ploeg van Doncic won daarna dus twee keer op rij. De Mavericks treffen Minnesota Timberwolves of Denver Nuggets in de finale van de Western Conference. Die twee ploegen treffen elkaar vannacht in Game 7.