<
>

Lakers langs Jazz maar verliezen Davis

In de Western Conference in de NBA hebben de LA Lakers eindelijk weer eens gewonnen. Na drie nederlagen werd in eigen huis Utah Jazz met 106 – 101 verslagen. De ploeg uit Utah staat keurig vierde in de Western Conference en was goed in vorm met zes zeges op rij.

In Los Angeles ging het lange tijd gelijk op tussen beide ploegen. In het tweede kwart was het wel schrikken voor de Lakers. Sterspeler Anthony Davis moest viel uit met een ogenschijnlijk zware enkelblessure. Na een MRI scan lijkt de schade mee te vallen, maar de Lakers zullen Davis enige tijd moeten missen. Na het uitvallen van Davis was het LeBron die zijn ploeg op sleeptouw nam. Hij was uiteindelijk goed voor 33 punten waarvan hij 15 punten scoorde in een formidabel vierde kwart.

Popovich nog twee zeges verwijderd van NBA-record

Gregg Popovich is gestegen naar de tweede plaats op de lijst van coaches met de meeste overwinningen in de NBA. Dankzij een zege van 114-106 bij Oklahoma City Thunder boekte hij zijn 1333e overwinning in zijn 26e seizoen als hoofdcoach van San Antonio Spurs.

De koppositie pakken, lijkt een kwestie van tijd voor de 73-jarige Popovich. Alleen Don Nelson, tussen 1988 en 2010 coach van Milwaukee Bucks, New York Knicks, Dallas Mavericks en Golden State Warriors staat met 1335 zeges nog net boven Popovich.

Ondanks de overwinning lijken de play-offs ver weg voor de Spurs. Met 23 zeges en 36 nederlagen staat de club op de twaalfde plaats in de Western Conference. De beste acht teams in de twee divisies plaatsen zich na 82 wedstrijden voor de play-offs.

Detroit Pistons beëindigt zegreeks Celtics

Detroit Pistons maakte een einde aan een zegereeks van negen wedstrijden van Boston Celtics, dat met nog 2 minuten op de klok een voorsprong van 5 punten verspeelde. Ondanks de nederlaag hebben de Celtics een goede kans om de play-offs te halen. Boston heeft vier overwinningen minder dan koploper Chicago, dat met 38 zeges de Eastern Conference aanvoert.

Brooklyn Nets deed ondanks het gemis van de geblesseerde superster Kevin Durant goede zaken in de rangschikking dankzij een 111-106-zege bij stadgenoot New York Knicks. De ploeg staat nu achtste in het oosten, met 31 zeges en 27 nederlagen.