<
>

MLS-seizoen trapt af met gelijkspel tussen Philadelphia en Minnesota

In het Amerikaanse Chester mochten Philadelphia Union en Minnesota United in het PPL Park het nieuwe MLS-seizoen aftrappen. Een spektakel werd het niet, maar met twee doelpunten voor rust en spanning tot de laatste minuut was de wedstrijd het kijken meer dan waard.

Doelpunten voor rust
Na ruim twintig minuten spelen schoot Robin Lod de bezoekers op aangeven van Fragapane de bal met z’n linkervoet in de linkerbovenhoek. Een mooie dribbel van Burke ging hieraan vooraf.

In de 35e minuut werd in eerste instantie een hoekschop voor de thuisploeg weggewerkt, maar Glesnes gaf in de herkansing een goede voorzet op Cory Burke. Hij wist er wel raad mee en bracht de tussenstand naar 1-1.

Volop spanning
Na rust was het lange tijd wachten op grote kansen, maar in het laatste kwartier was de spanning voelbaar en kon het allebei de kanten op. Gescoord werd er echter niet meer en zo is het nieuwe MLS-seizoen met een gelijkspel geopend.

Andere velden
Om 21:30 uur Nederlandse tijd stonden er nog twee andere wedstrijden in de Major League Soccer op het programma. Columbus Crew nam het thuis op tegen Vancouver Whitecaps en in Los Angelas gingen Los Angeles FC en Colorado Rapids de strijd aan. De thuisclubs hadden allebei een makkelijke avond. Columbus Crew won met 4-0 van Vancouver Whitecaps en de Los Angeles FC kregen weinig tegenstand van Colorado Rapids: 3-0.

De MLS is dit seizoen live bij ESPN te volgen.