Ongeslagen Oranje wint weer in extremis van Wales in Nations League

Pro Shots

Nederland heeft de interlandperiode afgesloten met een 3-2 overwinning op Wales. Zo blijft Oranje ongeslagen en is het na vier wedstrijden in de Nations League de koploper van de groep met daarin België, Polen en Wales als tegenstanders. Net als in Wales leek Nederland een zege uit handen te geven door een late tegentreffer, maar weer wist de ploeg van Louis van Gaal het razendsnel om te draaien.

Het aanvalstrio Vincent Janssen, Noa Lang en Cody Gakpo liet zich in de eerste helft meteen gelden. Zo opende Lang met zijn eerste goal voor Oranje, op aangeven van Janssen, de score in de zeventiende minuut en was het zes minuten later Gakpo die de score verdubbelde. Ook bij het tweede doelpunt verzorgde Janssen een deel van het voorbereidende werk.

Pro Shots

Waar de aanvallers zich in de eerste helft bewezen, ging het achterin minder voortvarend. In de 26e minuut ging Jordan Teze in de fout en was het Brennan Johnson die het met een schot door de benen van aanvoerder Matthijs de Ligt genadeloos afstrafte. Zo hield Oranje weer niet de nul. De laatste keer dat dat wel lukte was tegen Noorwegen op 16 november 2021.

Weer door het oog van de naald

De wedstrijd leek in de tweede helft als een nachtkaars uit te gaan. De teams kwamen niet veel verder dan een aantal speldenprikjes, totdat Wales in de laatste minuut een strafschop kreeg. De ingevallen Gareth Bale nam de verantwoordelijkheid en faalde niet. Hij leek Wales naar een punt te schieten, maar net als in Wales wist Oranje het nog om te draaien. Direct vanaf de aftrap ging Nederland in de aanval en Memphis Depay was het eindstation. Hij bepaalde de eindstand op 3-2.